Achtertuin op de schop

In februari gaat heel de wijk Rotterdam Alexanderpolder bijna een halve meter omhoog. Goed moment om de tuin aan te pakken vindt Yoc Lan. “Alles mag eruit. de grote ligusterhaag, het tuinhuis en als het even kan alle tegels. Het is nu echt geen tuin die uitnodigt om naar buiten te gaan. Veel te veel steen en te weinig groen Kun je voor ons een mooi ontwerp maken?”.

De achtertuin van 12,5 bij 6 meter ligt op het zuiden

Wensen

  • een gezellige leeftuin
  • niet te strak en netjes
  • met gras voor de honden
  • planten en struiken voor insecten en vogels
  • verschillende plekken om te zitten
  • een veranda met opbergruimte en plek voor de fietsen
Een mooi moment, het kan nog alle kanten op

Voor me ligt de plattegrond van de tuin. Het is nu nog niks maar ik zie het al een beetje voor me. De honden op het zachte gras, daaromheen planten en kruiden, zoemende insecten, een verscholen terras onder een kleine boom……Eerst maar in gedachte door de tuin lopen. Bij de buren staat een grote boom. Die houdt de zon in de middag tegen. Hoe komen de fietsen in de schuur? De schutting is heel laag, kan ik iets uit de tuin van de buren gebruiken?

Het ontwerp

Ik heb drie schetsen gemaakt. Uiteindelijk is dit ontwerp het geworden. Het terras aan huis is 190 cm diep. Groot genoeg om een loungebank of andere zitmeubels op te plaatsen. Het ligt ook iets hoger dan de rest van de tuin. Als een podium. In het ontwerp heb ik zo veel mogelijk ruimte gemaakt voor planten, struiken en gras. Door het gras van schutting tot schutting te laten lopen oogt de tuin veel breder. De tegels op het terras waaieren langzaam uit over het gras richting de veranda.

Wil je ook je tuin veranderen en kun je wel wat hulp gebruiken? Bel (06-51830191) of stuur mij een bericht.

Carla Wilhelm