Dit zijn de tuintrends voor 2018

Trends zijn er overal. Op het gebied van interieur, kleding, eten en tuinen. Sla maar een willekeurig magazine open en je ziet in welke kleding je moet lopen, welke kleuren het goed doen in je huis en wat hip is in onze tuinen.

Nu hoef je een trend niet te volgen. Liever niet eigenlijk, want trends zijn nu eenmaal maar trends. Volgend jaar is alles weer anders. Maar als je niet precies weet wat je met je tuin moet doen kun je de trends wel goed gebruiken om ideeën op te doen.

Tuinbranche Nederland onderzocht welke trends de tuinbezitters in 2018 zullen beïnvloeden en kwam met deze drie stijltuinen.

Romance 3.0
We leven steeds meer in onze eigen gecreëerde (digitale) wereld. Het gaat veel over ik. Persoonlijke dromen zijn daarbij heel belangrijk. De Romance 3.0 tuin pas hier goed bij. Deze tuin is luxe en overdadig met weelderige kleurrijke borders, meubels die doen denken aan een kasteeltuin en materialen zoals marmer en fluweel. De vormen in deze tuin zijn sterk, groots met een vol en rond volume.

Kleuren: Zowel pasteltinten als intensieve donkere tinten. Paars, goud en koper.


Materialen: fluweel, marmer, hout, glas, koper keramiek en leer.

Re-Assemble Tuin 

Onze nieuwe maatschappij is als een collage die we creëren door te knippen en te plakken. Dit knippen en plakken doen we ook in onze tuinen. We willen er niet alleen in relaxen, maar ook de kinderen hebben een plek nodig om te spelen en het liefst verbouwen we zelf onze groente. En als het even kan mag de tuin zoemen en tjilpen met de bijen en vogels.
Deze tuin is geen van tevoren bedacht geheel. Het is een collage. Vlakverdelingen overlappen elkaar of lijken willekeurig bij elkaar gebracht.

 

Kleuren: Heldere en sterke kleuren. Fel rood, geel en licht blauw worden gecombineerd met neutrale kleuren in zwart en grijs.


Materialen zijn zowel nieuw als recycled. Naast kunststof zijn er natuurlijke materialen, papier, karton en recycled plaatmateriaal. Ook voor de tuin versterken recyclede materialen het nonchalante karakter.

Punk Rebooted

Onze vrijheid wordt steeds eer ingeperkt. Facebook en Google weten meer over ons dan de regering. Steeds vaker willen we strijden voor onze vrijheid. De derde stijltrend past hier goed bij. In deze tuin wisselen verharding en stukken wilde natuur elkaar moeiteloos af. De vormen in deze tuin zijn ruw, ruig, grillig, scherp en puntig. Ze gaan tegen het conventionele in. Dat zorgt voor een heftige vormgeving.

 

Kleuren: Zwart is een belangrijk kleur in deze tuin met rood als een statement. Groen, beige en huidskleur hebben een verzachten deze harde kleuren.


Materialen : stoer, industrieel en ongepolijst.

Een tuin die langer mee gaat
Je kunt de stijltuinen volgen, maar waar je beter in kunt investeren is een tijdloos en duurzaam tuinontwerp. Vaak denken we te veel in dingen. Ik wil een vijver, een veranda, een trampoline……. Daar komen dan de spullen uit de tuincentra nog bij. Het mooiste is een tuin die bij je past, waar je je thuis voelt, waar je steeds meer verbonden mee raakt. En dat is niet een tuin met spullen, in een van de trendkleuren en met producten uit de tuincentra. Durf te dromen over je tuin. Je bent vast wel eens tijdens vakantie op een plek geweest waar je betoverd werd. Een mooi parkje, een dorpsplein, een overweldigend uitzicht. En bedenk wat je in je tuin wilt doen.

Vind je het lastig om je een beeld van je droomtuin te vormen? Ik kan je daarbij helpen. Bel (06-51830191) of stuur mij een bericht.

Bron: www.bloemenbureauholland.nl

Carla Wilhelm