Schets voor kleine stadstuin

Martijn en Charlene wonen sinds september in hun nieuwe huis in de wijk Crooswijk in Rotterdam. Het huis is klaar nu de tuin nog. De tuin is niet groot maar grenst aan een grote binnentuin (in wording), heeft al een tuinhuis met een sedumdak, een schapenhek aan het eind van de tuin en een beukenhaag als afscheiding met de buren.

Schepenhek met uizicht op de binnentuin

Online tuinadvies

Op mijn website zagen ze dat ik op basis van foto’s en wensen een schets kan maken. Wat ze graag willen is een plek om in de zon te zitten, iets met water, beschutting tegen inkijk van de buren omdat er geen hoge schuttingen geplaatst mogen worden verhoogde plantenbakken en veel groen. De tuin ligt op het zuid-oosten. Dit betekent dat de zon ’s ochtends de tuin in komt op het terras bij het huis en aan het eind van de dag bij het schapenhek de tuin weer verlaat.

De tuin van bovenaf gezien

Het idee voor de kleine tuin

De tuin grenst aan een binnentuin en dat is natuurlijk fantastisch. Een heerlijke plek om even in te zitten, met je buren te praten of gezellig samen onkruid te wieden. En als je het zicht op de binnentuin open houdt vergroot het je tuin. Aan het eind van de tuin komt daarom een lage strook met planten. Deze geven net de beschutting die nodig is om vrij  te zitten maar sluiten het zicht op de binnentuin niet helemaal af. Hiervoor komt een klein terras waar Martijn en Charlene van de laatste zonnestralen kunnen genieten. Tegen het tuinhuis heb ik het loungeterras dat ze zo graag willen getekend. Hier schijnt de zon het langst.

De schets voor de kleine stadstuin

Het terras is omzoomd met een verhoogde border aan de kant van het huis en met vaste planten en leibomen op de erfgrens met de buren. De kleine waterbak brengt leven in de tuin met kikkers, salamanders en libellen. Het terras aan huis vangt de eerste zonnestralen en krijgt door het houten vlonder een warme uitstraling. Mooi in een kleine tuin is een sierappel of een sierpeer. De sierappel krijgt kleine rode, gele of oranje appels in het najaar en de sierpeer heeft mooie lichtgrijze bladeren en is een goed alternatief voor de olijfboom die het tijdens strenge winters vaak heel moeilijk heeft.

Martijn en Charlene zijn blij met de schets. Zelf waren ze nooit op deze indeling gekomen,

Sierappel, mooie boom met veel sierwaarde
Sierappel, mooie boom voor een stadstuin

Wil je ook iets anders met je tuin of wil je een idee voor de tuin bij je nieuwbouwwoning, Ik kan je daarbij helpen. Bel (06-51830191) of stuur mij een bericht

Carla Wilhelm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.