Speelse achtertuin

Vorig jaar heb ik een ontwerp gemaakt voor een tuin bij een nieuwbouwwoning in Nieuwerkerk aan den IJssel.  Dit voorjaar is de tuin aangelegd. Van de bewoners kreeg ik gisteren een mail. “We genieten echt elke dag van de tuin! De planten zijn zo hard gegroeid. We zijn er zo blij mee. We hebben wel aantal vragen. Kun je bij ons langs komen? Want waar blijven de bloemen van een zonnehoed plant en het lampenpoetsersgras krijgt maar geen borstels”.

Volgende week ga ik bij ze langs. Om advies te geven over de verzorging van de planten maar ook om te zien of de tuin is geworden zoals ik het in mijn hoofd had.

Voorjaar 2020

Zomer 2020. De planten zijn in een paar maanden tijd echt hard gegroeid. Ze moeten natuurlijk nog volwassen worden maar de tuin oogt al groen en weelderig.

Belangrijk was een doorkijk naar het landschap dat grenst aan de achtertuin. Vanuit de woonkamer hebben de bewoners zicht op de tuin maar ook op het weiland. Het pad lijkt zo door te lopen over de sloot het weiland in.  Met als begrenzing de twee bomen langs het wandelpad.

De bewoners wilden een speelse tuin met veel planten, kleur en plekken om te zitten. De eerste schets was eigenlijk gelijk goed.  Het enige dat nu nog ontrbreekt in de tuin is een wilde appel. Die gaan we in het najaar in de tuin zetten.

Wil je ook je tuin veranderen en kun je wel wat hulp gebruiken? Bel (06-51830191) of stuur mij een mail.

Carla Wilhelm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.